Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku na szybko

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa zwyczajna
2 laski
pomidory krojone z puszki
1 puszka
koncentrat pomidorowy
2 łyżeczki
Majeranek suszony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
sól, pieprz
do smaku
cebula biała
1 sztuka
woda
1 szklanka
mąka
1,5 łyżki
oliwa
do smażenia
fasola
2 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku na szybko

Na samym początku obrać cebulę i pokroić ją na mniejsze kawałki. Kiełbasę pokroić w kostkę. Rozgrzać patelnię z dodatkiem oleju. Wrzucić cebulę, zeszklić ją, a następnie dodać kiełbasę. Wszystko razem przysmażyć. Do garnka wrzucić fasolę z puszki, pokrojone pomidory z puszki. Dolać trochę wody(1/2 szklanki), podsmażoną cebulę z kiełbasą. Wszystko razem wymieszać i gotować. Przyprawić do smaku+ dodać koncentrat pomidorowy. Jeżeli ktoś lubi gęstą fasolkę najlepiej zaciągnąć powyższą fasolkę wodą(1/2 szklanki ) wymieszaną z mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak