Sałatka z kapusty czerwonej

Sałatka z kapusty czerwonej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta czerwona

    1 mała główka
  • cytryna

    1 szt
  • oliwa

    2 łyżki
  • ogórek kwaszony

    1 mała szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę obrać z uszkodzonych liści, poszatkować w makaronik, sparzyć gotującą się wodą lub lekko posolić i ugniatać drewnianą łyżką aby zmiękła.
Przełożyć do salaterki, dodać sok z cytryny, oliwę i wymieszać do smaku posolić ew. dodać cukru.
Ogórek zetrzeć na tarce i dodać do pozostałych składników.
można również przed podaniem posypać natką pietruszki

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewa104

08.08.2011 08:07
Zjadłabym z ziemniaczkami taką kapustkę.

IZABELA29

28.08.2010 08:38
pyszna do obiadku

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat