Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

sandacz pieczony z jabłkiem i papryką

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z sandacza
4 szt.
koperek
3 łyż
papryka
2 szt
jabłko kwaśne
2 szt.
cebule
2 szt
oliwa
2 łyżki
śmietana 12%
1 mała
cytryna
do smaku
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
1 szt.
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: sandacz pieczony z jabłkiem i papryką

Rybę umyj osusz i oprósz obficie przyprawą galeo zawiń w folię spożywczą i odstaw do lodówki na 15min.Obierz cebulę pokrój na talarki i zeszklij,dodaj pokrojoną w paski paprykę i smaż 3min.przełóż połowę warzyw do żaroodpornego naczynia dodaj pokrojone na cząstki jabłka ułóż na nich ryby i przykryj resztą smażonych warzyw,wymieszaj posiekany koperek ze śmietanką i zalej potrawę,picz 15min. w temp.200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak