Jaka zapiekane z rzeżuchą

Jaka zapiekane z rzeżuchą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    6 szt
  • żółty ser

    50 g
  • masło

    3 łyżki
  • śmietana

    2 łyżki
  • musztarda sarepska

    1 łyżeczka
  • bułka tarta pikantna

    4 łyżki
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • pierrz

    1 szczypta
  • pietruszka i szczypiorek

    2 łyżki
  • cebula

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek, kroimy wzdłuż i wyjmujemy żółtko.
Cebulę siekamy i podsmażamy na maśle. Żółtka ucieramy z dwoma łyżkami masła,śmietaną i musztardą, dodajemy starty żółty ser, tartą bułkę, posiekaną natkę pietruszki i szczypiorku oraz podsmażoną cebulę, całość łączymy. Napełniamy farszem połówki jaj i układamy je w wysmarowanym masłem żaroodpornym naczyniu.
Wkładamy do rozgrzanego piekarnika 180stopni i zapiekamy aż się zarumienią ,. Jaja podawać na ciepło z rzeżuchą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Andysz

10.05.2012 16:03
mniammmmmmmm

Mariposas

09.12.2011 14:36
fajny dodatek z rzeżuchy

marta639

17.09.2010 21:53
polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat