Przepis i sposób przygotowania na: Krokietowe roladki
500kg mąki
1 litr mleka
1 łyżeczka soli
1/4 szklanki oleju
2 jajka
FARSZ
500 g kapusty kiszonej
3 cebule
1 kg grzybów gotowanych i drobno pokrojonych
sól
pieprz
2 łyżki oleju
dodatkowo 1 jajko
Kapustę ugotować.
Grzyby oczyścić, drobno pokroić i ugotować.
Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę.
Składniki na naleśniki dokładnie rozmieszać na jednolitą masę.
Smażyć naleśniki bez polewania tłuszczem patelni, gdyż w cieście jest już olej.
Ugotowaną kapustę odcedzamy.
Na patelni smażymy ugotowane grzyby i cebulę i dodajemy do kapusty.
Doprawimy do smaku solą i pieprzem.
Na usmażone naleśniki kłaść po czubatej łyżce stołowej farsz,rozsmarować po powierzchni naleśnika i zwinąć w roladę.
Rolady układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy je rozmąconym jajkiem.
Wstawimy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiekamy 15-20 minut.