Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Mięsne Conchiglioni

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Duże muszle makar.Conchiglioni
mascarpone
250 gram
wędzony boczek
50 gram
cebula czerwona
1 sztuka
cebula biała
2 sztuki
wołowina
200 gram
parmezan starty
1 szklanka
natka pietruszki
1 łyżka
natka kolendry
1 łyżka
koncentrat pomidorowy
Kucharek przyprawa uniwersalna
Majeranek suszony Prymat
Sklep Prymat
bazylia
1 łyżka
Sklep Prymat
ser żółty
0,5 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsne Conchiglioni

Muszelki ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić i ułożyć na tacce lub ściereczce, żeby obciekły i ostygły. Posiekaną cebulkę podsmażyć na oliwie z oliwek. Dorzucić mielone mięso i pokrojony w kosteczkę boczek. Wymieszać i smażyć przez 5 minut. Pieczarki zetrzeć na tarce na dużych oczkach lub pokroić na drobną kosteczkę. Do smażącego się na patelni mięsa i cebulki dodać pieczarki. Całość smażyć, aż woda odparuje. Poczekać, aż ostygnie. Posiekać bazylię, natkę pietruszki, oregano. Posiekaną zieleninę dodać wraz z Mascarpone i startym serem żółtym do cebulki i boczku. Wymieszać, przyprawić Kucharkiem, pieprzem, majerankiem, solą do smaku.
Muszelki nadziać farszem. Koncentrat pomidorowy rozrobić z wodą i wlać do naczynia żaroodpornego, następnie ułożyć na nim nafaszerowane muszelki. Posypać muszle parmezanem i oblać rozcieńczonym koncentratem z przyprawami. Piec w temperaturze 170-180 stopni przez 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 07.08.2013 23:22
Super pomysł
Mirka-Ludomila 11.02.2013 09:19
zapowiada się na coś dobrego
Anna169Hosz 07.12.2012 09:36
Aż mnie naszła ochota na takie smaczne danie!
rjustysia 20.11.2012 19:47
tak podany makaron świetnie się prezentuje
Tetiana 27.11.2010 17:27
mmm, dobre-trzeba koniecznie wypróbować!
pacpaw 21.11.2010 21:56
z mięskiem to coś dla mnie. Od dłuższego czasu przymierzam się do conchiglioni, ale za sprawą tego przepisu chyba już niedługo to zrobię.
suzana 21.11.2010 13:25
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak