Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

mielone w sosie grzybowym

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone
1/2 kg
cebula
1
majeranek
1
Sklep Prymat
jajko
1
Bułka tarta klasyczna Prymat
1
kostka grzybowa
1
olej do smażenia
1
mąka
1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat
1 szt
Sklep Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
1 szt
Sklep Prymat
grzyby suszone
1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: mielone w sosie grzybowym

Grzyby zalewamy 1 i 1/2 szklanki wrzątku - odstawiamy na 20 minut
mielone mieszamy z posiekaną cebulą, majerankiem i solą, formujemy w kotleciki - obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor.
Całość zalewamy grzybami wraz z wywarem, dodajemy kostkę grzybową, liść laurowy, ziele angielskie - dusimy około 20 minut.
Sos doprawiamy do smaku i zagęszczamy mąką rozrobioną z wodą

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 12.10.2011 18:19
do wypróbowania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak