Rolada z kaszą jaglaną.

Rolada z kaszą jaglaną.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • parowka cienka

    2 sztuki
  • kasza jaglana

    1|2 szklanki
  • bulion warzywny

    1 litr
  • pieczarki

    25 dag
  • pęczek siekanej natki pietruszki

    1 pęczek
  • siekane lioscie selera

    2 łyżki
  • siekany koperek

    1 pęczek
  • mały por

    1 sztuka
  • oliwa

    3 łyżki
  • wafel

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę jaglaną gotujemy w bulionie warzywnym i odsączamy.Białe części pora kroimy w piórka.Pieczarki kroimy w cienkie plasterki.Rozgrzewamy oliwę dodajemy pora,pieczarki,przysmażamy.Następnie dodajemy koperek,natkę pietruszki oraz selera.Mieszamy razem,chwilę podsmażamy,dodajemy kaszę jaglaną oraz łyżkę śmietany.Mieszamy dokładnie,doprawiamy do smaku pieprzem i solą.Gorącym farszem smarujemy wafla.Na brzegu wafla układamy parówki i gdy wafel lekko nasiąknie zwijamy w roladę.Kroimy w plastry 2 cm lub 2,5 cm.Podajemy z sosem grzybowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

cooleczka

27.01.2012 09:25
fajna

Dominika30

22.06.2011 17:27
świetny przepis

anna186

23.09.2010 12:32
mniam

krysia50

25.08.2010 19:23
Pomysłowa rolada.

madzialena19

23.08.2010 21:00
Super przepis.

Jolanta41

24.06.2010 16:13
Bardzo ciekawy przepis!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat