Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Papryka marynowana

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka
12 strąk
cukier
3 łyżka
woda
3 szklanka
ocet 10 %
1.5 szklanka
czosnek
3 ząbek
sól
2 łyżeczka
Sklep Prymat
cebula
1 1
pieprz
4 ziarno
Sklep Prymat
ziele angielski
4 ziarno
Liść laurowy suszony Prymat
4 listek
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka marynowana

Paprykę dokładnie wypłukać, oczyścić oraz pokroić. Słoiki wyparzyć. Czosnek i cebulę obrać i pokroić. Paprykę układać w słoikach warstwami, przekładając cebulą i czosnkiem. Do wrzącej wody dodać ocet, sól oraz cukier. Gdy nieco przestygnie, zalewać paprykę, tak aby został w słoiku ok. 1 cm wolnego miejsca poniżej gwintu. Gwint dokładnie wytrzeć i słoiki mocno zakręcać. Pasteryzować przez około 20 minut np. w gorącym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak