Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kurki prowansalskie

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurki
1 kg
przecier pomidorowy
1 łyżka
oliwa
3 łyżki
czosnek
3 ząbki
Zioła prowansalskie suszone Prymat
1 łyżka
sól
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kurki prowansalskie

Grzyby oczyszczamy, osuszamy. Dusimy na oliwie około 20 minut. Doprawiamy do smaku. Dodajemy zmiażdżony czosnek, przecier pomidorowy, posiekaną natkę pietruszki. Dusimy i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak