Przepis i sposób przygotowania na: Słodko kwaśne danie na \'talerzykach\' makaronowych
talerzyki makaronowe: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/70562/talerzyki-makaronowe.html
DANIE : Mięso polać sosem sojowym, dodać pokrojoną cebulę i czosnek, odstawić.
Kalafior podzielić na małe różyczki, marchew obrać pokroić w krążki, pieczarki w plastry, fasolkę na 3 cm kawałki - podgotować ją wcześniej, groszek i fasolę odsączyć.. Na patelni podsmażyć mięso na łyżce oleju (ok 10 minut). Na osobnej patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, dodać marchew i kalafior, podsmażyć 5 minut, następnie dodać pieczarki, fasolkę szparagową, mięso mielone, smażyć 5 minut, zalać danie sosem słodko kwaśnym, dusić pod przykryciem do miękkości warzyw, pod koniec gotowania dodać fasolę czerwoną i groszek.
Na usmażone \"talerzyki\" nakładać danie - pychotka!