Smażone pieczarki

Smażone pieczarki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    30 dag
  • masło

    4 dag
  • smalec

    4 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby starannie umyć, tak, by nie przemoczyć blaszek pod spodem kapeluszy.
Duże kapelusze pokroić na ćwiartki, małe pozostawić w całości.
Rozgrzać na patelni smalec i ułożyć grzyby po kilku minutach potrząsnąć patelnią lub zamieszać.
Na koniec dołożyć do grzybów masło aby się roztopiło.
Przed podaniem pieczarki posolić i posypać zieloną pietruszką.
Możemy je podawać z pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agata1722

10.05.2011 11:10
lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat