Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowe Tokány Z Nyiregyhaza

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina 250 g
sól
pieprz
nerki wieprzowe 250 g
wątroba wieprzowa 250 g
sok z jednej cytryny 1 szt
kwaśna śmietana 2 filiżanki
tłuszcz 70 g

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowe Tokány Z Nyiregyhaza

Nerki oczyścić, umyć, sparzyć i jeszcze raz umyć w zimnej wodzie. Pokrajać, podobnie jak mięso i wątrobę. Posiekaną cebulę zeszklić na tłuszczu, dodać mięso i nerki, posolić, przyprawić pieprzem, zalać odrobiną wody i dusić pod przykryciem. Gdy wszystko będzie miękkie, przyprawić sokiem z cytryny, zalać śmietaną, dodać wątrobę i pod przykryciem dusić jeszcze ok. 5 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak