flaki z warzywami i winem

flaki z warzywami i winem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • flaki

    1 KG
  • marchew

    3 SZT.
  • seler

    1 SZT.
  • cebula

    3 SZT.
  • masło

    4 LYZKI
  • rosół

    4 SZKLANKI
  • wino

    2 SZKLANKI
  • winiak

    1 KIELISZEK
  • tymianek

    DO SMAKU
  • sól

    DO SMAKU
  • pieprz

    DO SMAKU
  • gałka muszkatołowa Prymat mielona

    DO SMAKU
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

flaki parzymy wrzątkiem i myjemy. w garnku zalać rosół zmieszany z winem. dodać warzywa, przyprawy i zagotować. miękkie flaki wyjąc z rosołu, pokrajać w makaronik i włożyć z powrotem do wywaru. na koniec dodać masło i winiak.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat