Rolada zapiekana w cieście.

Rolada zapiekana w cieście.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    3 szklanki
  • masło

    1 kostka
  • jajka

    2 sztuki
  • olej

    3 łyżki
  • boczek

    10 plastrów
  • seler naciowy

    4 gałązki
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • przyprawa do indyka

    1 łyżeczka
  • indyk

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę posiekać z masłem , dodać jajko , proszek do pieczenia i sól. Zagnieść ciasto i zawinąć w folię , włożyć do lodówki.Paprykę i seler oczyścić i pokroić na kawałki.Mięso rozbić na płat , oprószyć solą i pieprzem. Na mięsie ułożyć plastry boczku , kawałki papryki i selera. Oprószyć przyprawą do indyka , zwinąć w rulon i obwiązać dobrze nitką.Obsmażyć mięso na oleju, przełożyć do brytfanki, polać tłuszczem ze smażenia i piec 40 minut.Ostudzić pieczeń.Ciasto rozwałkować , posmarować białkiem , owinąć ciastem pieczeń .Wierzch ciasta posmarować żółtkiem, piec 40 minut w temp.180 stopni.Roladę podawać na gorąco.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bernadeta1

21.08.2013 00:32
zapowiada się pysznie

Agnik

27.12.2011 20:39
super

monika154

26.06.2011 18:36
pyszności

monika154

26.06.2011 18:36
pyszności

Olaa

26.05.2011 19:44
smaczna

Anna169Hosz

20.10.2010 07:27
Musi być smaczne.

anna186

23.09.2010 12:31
pycha

madzialena19

23.08.2010 20:58
Dobry przepis.

krysia50

22.08.2010 18:20
Bardzo dobry przepis.

IZABELA29

22.08.2010 13:26
musze wypróbowac

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat