Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Napoleonka

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
2szkl
margaryna
1
śmietana
1szkl
Masa I
mleko
1szkl
cukier
3/4szkl
cukier waniliowy
Sklep Prymat
masło
1łyżka
masaII:
mleko
3/4szkl
mąka
3/4szkl
żółtko jajek
3

Przepis i sposób przygotowania na: Napoleonka

Margarynę usiekać z mąką następnie zagnieść ze śmietaną.Na dwie godziny włożyć do lodówki.Masę I zagotować.Masę II utrzepać mikserem i wlać na gotującą się pierwszą masę.Gotować dotąd aż zgęstnieje.Gorącą masą przełożyć gotowe ciasto francuskie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak