Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Chłodnik botwinkowo-szczawiowy

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

botwina
2 pęczki
szczaw
10 dag
Sklep Prymat
ogórki świeże
2 sztuki
zsiadłe mleko
1 l
śmietana
¾ szklanka
kostka rosołowa
1 sztuka
jajko
cukier
sól
Sklep Prymat
koperek
½ pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik botwinkowo-szczawiowy

Śmietanę łączymy z zsiadłym mlekiem .Schłodzić. Szczaw i botwinę pokroić w cienkie paski – ugotować z dodatkiem kostki rosołowej. Schłodzić i wymieszać z zsiadłym mlekiem, dodać ogórki i jajka pokrojone w plasterki, podawać z posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 13.11.2010 09:26
chętnie bym taki chłodnik skosztowała

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak