Racuchy

Racuchy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    200 gram
  • śmietana 22%

    200 ml
  • jajka

    3 sztuki
  • sól

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć razem ze śmietaną, mąką oraz szczyptą soli.
Następnie białka ubić na sztywną pianę i dodać do ciasta.
Całość delikatnie połączyć.
Smażyć racuchy na rozgrzanym tłuszczu.
Po usmażeniu najlepiej smakują z bitą śmietaną lub cukrem pudrem.
Pozdrawiam i życzę smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

artur7

29.09.2011 19:33
taimet

ulaaa

29.08.2011 21:54
jadlam dzisiaj takie same ale z jabłkami, pycha!

Krzysztof42

28.04.2011 16:36
jadłem już kiedyś racuchy

Adamorek

02.03.2011 00:25
robię na drugie danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat