Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Baranina w kapuście włoskiej

5.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

baranina
0,5 kg
czosnek
3 ząbki
cebula
1 szt
kapusta włoska
80 dag
boczek wędzony
10 dag
olej
2 łyżki
mąka
1 łyżka
koncentrat pomidorowy
1 łyżka
kminek
1 łyzeczka
Sklep Prymat
tymianek
1 łyżeczka
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Baranina w kapuście włoskiej

Mięso baranie pokroić w kostkę. Czosnek i cebulę drobno pokroić, pokruszyć tymianek, wymieszać z mięsem i odstawić na ok, 1 h. Mięso osolić, oprószyć pieprzem, obrumienić na oleju, podlać wodą i dusić. Kapustę pokroić w kostkę, włożyć do mięsa, gdy będzie półmiękka wsypać kminek, dodać koncentrat pomidorowy. Stopić boczek, wymieszać z mąką, włożyć do kapusty, zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 09.05.2014 12:19
z kapusta świetnie pasuje
IZABELA29 14.02.2014 17:01
baranina pyszna dawno nie jadłam.
ben-ka 13.02.2014 08:47
Nie pamiętam kiedy jadłam baraninę.......
Iwusia 19.08.2013 22:54
bardzo ciekawy przepis
Iwona51
Iwona51 13.04.2011 00:21
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak