Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka wołowe na ostro

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sos worcester 1\\4 szkl
ocet winny czerwony 1\\4 szkl
cukier brązowy 2 łyżki
olej roślinny 2 łyżki
cebula 3 szt
woda 3\\4 szkl
sól, pieprz
żeberka
ketchup 1,25 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka wołowe na ostro

Żeberka podzielić na mniejsze porcje po czym ułożyć je na brytfannie i postawić na ruszcie, przykryte folią aluminiową.
W między czasie na rozgrzanym tłuszczu zeszklić posiekaną cebulę, wówczas dodać ketchup, sos Worcester, brązowy cukier, ocet, cukier oraz sól, całość wymieszać i doprowadzić do zagotowania. I pozostawić na małym ogniu ok. 2min.
Następnie polać mięso powstałym sosem, wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180stopni i zapiec.
W połowę pieczenia jeszcze raz polać sosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak