Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Oponki

5.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg
30dag
mąka
50dag
jajko
2
proszek do pieczenia
2łyżeczki
cukier
1szkl.
cukier wanilinowy
masło
5łyżek
olej do smażenia
1l

Przepis i sposób przygotowania na: Oponki

Twaróg trzy razy przepuścić przez maszynkę.Mąkę przesiać,połączyć z proszkiem do pieczenia.Dodać posiekane masło,cukier,cukier waniliowy,jajka i twaróg.Wszystkie składniki wyrobić na gładkie ciasto,rozwałkować,szklanką wyciąć krążki.W środku każdego kieliszkiem wyciąć mniejsze kółka.Tłuszcz rozgrzać,porcjami wkładać oponki,smażyć na złoty kolor z obu stron.Przełożyć na papierowy ręcznik.Polewę stopić,z jednej strony posmarować krążki,udekorować paseczkami lukru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak