Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Keczup z porzeczek

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porzeczki czerwone
2 kg
cukier
1 kg
Cynamon mielony Prymat
1 łyżka
Sklep Prymat
pieprz, ziele ang mielone
po 1\\2 łyżeczki
goździki mielone
2 łyżeczki
Sklep Prymat
ocet
1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Keczup z porzeczek

Opłukane i osuszone porzeczki bez szypułek zasypać cukrem w rondlu, dodać
korzenie i ocet i stale mieszając smażyć na wolnym ogniu do 25 min.
Gorące wkładać do wyparzonych słoiczków, zamknąć i odwrócić do góry dniem.
Zostawić do ochłodzenia. Podawać do mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak