Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brzoskwinie w wiśniaku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brzoskwinie 1 kg
cukier 2,5 szkl
wiśniak 1,5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Brzoskwinie w wiśniaku

Brzoskwinie sparzyć i zdjąć skórkę, przekroić na pół i wyjąć pestkę. Ułożyć
w słoiku przesypując cukrem, na wierzchu ma być cukier. Zalać wiśniakiem aby
owoce były pokryte, dobrze zakręcić słoik. Ma się przegryźć. Po jakimś
czasie użyć do deserów, sałatek i mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak