Steki z grilla

Steki z grilla

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wołowa

    4 plastry
  • czosnek

    4 ząbki
  • miód

    2 łyżki
  • masło

    1/4 kostki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mięso kroimy w plastry, ubijamy pięścią (nie tłuczkiem), wrzucamy do miski i dodajemy oliwę, czosnek, sól, pieprz, miód. mieszamy by dobrze rozprowadzić po mięsie. mięso marynujemy przez 2-3 godziny. Masło mieszamy z 2 ząbkami czosnku. Smażymy później na grillu na półkrwiste i 30 sekund przed zdjęciem rozcieramy na steku masło z czosnkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Tika4444

20.01.2011 12:00
fajne mięsko

berys18

16.12.2010 10:29
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat