Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pulpety z krakersami w sosie pomidorowym

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone
700 gr
jajko
2 szt
krakersy
200 gr
czosnek
2 ząbki
czubrica czerwona
1 łyżeczka
gin
50 ml
pomidory w zalewie pomidorowej
1 puszka
pomidory suszone w zalewie
3 szt
sól do smaku
Sklep Prymat
olej do smażenia
cząber
2 gałązki
Owoc jałowca cały Prymat
kilka szt.
ser gouda
150 gr

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety z krakersami w sosie pomidorowym

Krakersy pokruszyć na drobne kawałki. Wymieszać mięso z jajkami, krakersami, łyżeczką czubricy i 1 ząbkiem czosnku. Dolać do mięsa 25 ml ginu, posolić i popieprzyć do smaku. Obsmażyć na patelni. W rondlu podgrzewać w 1 szklance wody odcedzone z zalewy pomidory z puszki oraz posiekane pomidory suszone. Dorzucić do sosu jałowiec, cząber, 1 ząbek czosnku i wlać pozostałą część ginu. Kiedy sos już będzie lekko zawiesisty wrzucić pulpety i gotować razem do miękkości( gdyby sos był za rzadki można dorzucić dwa pokruszone krakersy). Doprawić solą i pieprzem. Posypać utartym żółtym serem. Podawać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 04.06.2012 12:47
świetny pomysł
Mariusz10 09.07.2011 23:48
apetyczne!
pacpaw 11.11.2010 16:57
jakie apetyczne
suzana 08.11.2010 12:58
Kaloryczne to bardzo ale fajny pomysł
Dorota76 08.11.2010 12:16
takich jeszcze nie jadłam ciekawy pomysł z tymi krakersami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak