Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z boczkiem

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa
1 kg
olej
1 łyżka
gęsta śmietana
1/2 szklanki
sól, cukier
do smaku
koperek
1 łyżka
wędzony boczek
15 (chudy)

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z boczkiem

Fasolkę opłukać, obciąć końce, wrzucić do wrzącej wody z dodatkiem oleju, soli i łyżeczki cukru. Ugotować. Zieloną fasolkę gotować w odkrytym naczyniu, aby zachować barwę. Boczek pokroić w kostkę i lekko podsmażyć. Ugotowaną fasolkę odcedzić, wyłożyć na salaterkę, dodać boczek, polać śmietaną, posypać posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 30.10.2011 17:22
pycha
Zoso 04.02.2011 19:02
na wiosne sprawdzę ten przepis
RenataZ-et 27.11.2010 11:14
Takiej jeszcze nie jadłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak