Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

tort z fasoli po mojemu

5.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola
25dag
szczypta soli
jajko
4
cukru pudru
15dag
proszku do pieczenia
1/2
laska wanili
1
łyżka masła
1
posiekanych migdałów
3 łyżki
kaszy manny
2łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
3 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: tort z fasoli po mojemu

Fasolę zalewamy przegotowaną wodą, odstawiamy na całą noc. Następnie gotujemy, solimy,odcedzamy, miksujemy i przecieramy przez sitko. Żółtka ucieramy z 10 dag cukru pudru na kremową masę. Nie przerywając ucierania, dodajemy po łyżce fasoli, proszek do pieczenia i rdzeń wanilii. Na końcu przekładamy do masy kaszę mannę, migdały i ubite białka. Tortownicę smarujemy tłuszczem, posypujemy bułka tartą i wypełniamy ciastem. Pieczemy 35min. w temp 180stopni. Ciasto przestudzamy i przekrawamy w poprzek na pół. Na spodzie rozsmarowujemy dżem agrestowy. Tort oprószyć pozostałym cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 07.11.2010 17:17
nowość

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak