Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pasztet z kurzych wątróbek

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna
1
wątróbki z kurczaka
700g
włoszczyzna
oliwa
1łyżka
wino czerwone
100ml
kajzerka
1
jajko
1
cynamon
1/4łyżeczki
Sklep Prymat
gałka muszkatołowa
1/4łyżeczki
imbir
1/2łyżeczki
boczek wędzony
8plasterków
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z kurzych wątróbek

Mięso pokrój na kawałki.Oczyść wątróbki,zalej zimną wodą,zagotuj.Zdejmij szumowiny, wrzuć obraną włoszczyznę.Gotuj 20min.Mięso,wątróbkę i marchewkę wyjmij łyżką cedzakową.W wywarze namocz kajzerkę.Szalotkę posiekaj,przesmaż na łyżce oliwy.Dodaj mięso i wątróbkę,podlej czerwonym winem i duś 10min.Składniki i odciśniętą bułkę zmiel przez maszynkę,dodaj surowe jajko i przyprawy,wyrób masę.Dwie nieduże formy wyłóż plastrami boczku,nałóż masę.Piecz w piekarniku nagrzanym do 180stopniC przez godzinę.Podawaj z żurawiną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak