Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

bogracz

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości
1 kg
szynka wieprzowa
0,5 kg
papryka czerwona
2 szt
ziemniaki
7 szt
przyprawa do da mięsnych
1 szt
koncentrat pomidorowy
1 mały
marchew
3 szt
pietruszka
2 szt
seler korzeniowy
1 szt
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
0,5 szklanki
ziele angielskie
5 ziaren
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
4 szt
Sklep Prymat
pieprz
3 łyżki
Sklep Prymat
kolendra
4 szt
czosnek
1,2 ząbka
cebula podsmażona
3 szt
oliwa
0,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: bogracz

mięso myjemy, kroimy w kostkę ok 2 cm obtaczamy w mące i smażymy, do wody wrzucamy ziele, liście, kolendrę i przekładamy do gara ok 10litrowego, podsmażamy cebulę, i wrzucamy do gara, czosnek gnieciemy i tez wrzucamy, paprykę pietruszkę seler i ziemniaki kroimy w kostkę ok 2cm, wrzucamy gdy mięso sie lekko podgotuje, na koniec wlewamy koncentrat, no i doprawiamy cały czas gotując, na małym ogniu podajemy ciepły mozna posypac startym serem na koniec juz w miseczkach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak