Duszone żeberka z żurawiną

Duszone żeberka z żurawiną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka

    1 kg
  • marchew

    3 szt
  • pietruszka

    2 szt
  • cebula

    2 szt
  • pieprz

    2 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • żurawina

  • liść laurowy

    2 szt
  • przyprawa do żeberek

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, pokroić na kawałki i nacieramy przyprawą do żeberek. Przekładamy do rondla.Marchew, pietruszkę, cebulę pokroić w plasterki dodać do żeberek. Pieprz, liść laurowy, żurawinę, ząbki czosnku wrzucamy do żeberek, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem aż będą miękkie. W czasie duszenia dolewamy wodę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Megi

09.02.2015 08:14
pycha, pomysł na dzisiejszy obiad

Gosia32

16.09.2011 12:31
pycha

Gosia32

16.09.2011 12:31
pycha

romanrafal

29.07.2011 19:41
super danie

Bart

18.07.2011 23:45
rewelacja

Dorota76

06.04.2011 11:44
no muszę wypróbować

Malinka

08.10.2010 11:10
Jeszcze nie jadłam żeberek z zurawiną. Czas najwyższy spóbować:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat