Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Mięsny przekładaniec

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone
1 kg
jajko
2 szt
cebula
2 szt
bułka
1 szt
czosnek
4 ząbki
groszek konserwowy
1 puszka
marchew gotowana
2 szt
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
2 łyżki
tłuszcz
2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsny przekładaniec

Cebulę drobno pokroić, zrumienić z łyżką tłuszczu, dodać roztarty z solą czosnek, połączyć z mięsem dodając namoczoną dobrze odciśniętą bułkę, jajka, sól i pieprz dokładnie wyrobić. Średnią brytwannę wysmarować tłuszczem obsypać bułką tartą, wyłożyć połowę masy mięsnej, na nią rozłożyć pokrojoną w kostkę marchew i groszek konserwowy, przykryć resztą mięsa, oprószyć bułką tartą. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni okolo 40 minut. Gdy mięso rumiane, ostudzić, podawać z ryżem i surówką. Można podawać na zimno z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 16.05.2013 16:54
ładnie wygląda,napewno pyszny
Łukasz15 01.09.2012 14:33
Super ;)
Angelika10 07.03.2012 20:59
super
Iwona51
Iwona51 28.10.2011 09:19
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak