Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Gołąbki Dziadka Mietka

5.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta
1 główka średnia
ryż
2 torebki
kiełbasa
1 laska
karkówka
0,5 kg
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
Kucharek przyprawa do potraw
do smaku
Sklep Prymat
masło
papryka czerwona
1 łyżeczka
cebula
2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki Dziadka Mietka

Kapustę gotujemy i stopniowo ściągam liście. Gotujemy ryż. Cebulkę szklimy na masełku dodajemy zmieloną karkówkę i zmieloną laskę kiełbasy ( wcześniej ściągamy skórę). Dusimy do miękkości. Do ugotowanego ryżu dodajemy mięso z kiełbasą i cebulką. Doprawiamy do smaku pieprzem, Kucharkiem i solą i papryką czerwoną. Wszystko dokładnie mieszamy. Farsz nakładamy na liście i zawijamy. Na dnie dużego garnka wykładamy liście kapusty i kładziemy gołąbki. Podlewamy bulionem ( można zrobić z kostek rosołowych). Pieczemy w piekarniku około 70 min w 180 stopniach. Podajemy polane masełkiem lub sosem. Smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika156 05.11.2010 14:58
pychaa:)
Mala 03.11.2010 13:07
takich jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak