Tarta brokułowa

Tarta brokułowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    20 dag
  • brokuł

    1 sztuka średnia
  • masło

    2 łyżki
  • śmietana gęsta kwaśna

    200 ml
  • jajka

    4 sztuki
  • ser żółty

    3 łyżki
  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brokuły należy podzielić na różyczki i ugotować je w niewielkiej ilości wody z dodatkiem soli i masłem. Pieczarki dokładnie umyć, oczyścić i pokroić w cienkie plasterki, podsmażyć je na pozostałym maśle roślinnym. Foremkę do tart wylepić ciastem francuskim i zapiec przez około 15 minut w temperaturze 150 stopni. Ciasto po wyjęciu obłożyć brokułami i pieczarkami. Jajka roztrzepać z kwaśną śmietaną, serem żółtym, solą i pieprzem, zalać nimi tartę i piec przez kolejne 15 minut w temp. 180 stopni

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Łukasz15

13.01.2014 18:32
Bardzo smaczna

RenataZ-et

07.10.2013 22:34
uwielbiam takie tarty

IKrakowianka

18.08.2013 21:38
rewelacyjna

pioge7

17.03.2011 18:01
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat