Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

\"Tort\" kasztanowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasztany jadalne
wanilia
żółtko jajek

Przepis i sposób przygotowania na: \"Tort\" kasztanowy

0,5 kg ugotowanych kasztanów jadalnych
8żółtek
25 dag cukru
wanilia
1/2 szklanki mielonych migdałów
piana z 8 białek

kasztany jadalne pozbawić twardej, grubej skóry. wrzucić na wrzątek, gotować ok. 10 minut.Trochę schłodzić i na ciepło dokładnie obrać z cienkiej skórki.kasztany zemleć, zmieszać z cukrem, wanilią, ˝żółtkami i zmielonymi migdałami,potem bardzo delikatnie wymieszać z ubitą pianà z białek.ciasto podzielić na 2 części i upiec w średnio nagrzanym piekarniku. przełożyć masą, np. orzechową lub czekoladową

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak