Przepis i sposób przygotowania na: Udka w cieście czosnkowym
2. Udka wyjąć z wody. Ostudzić. Zdjąć skórkę.
3. Ciasto: jajko dokładnie wymieszać z mąką i posiekanym czosnkiem.
4. Udka zanurzyć w cieście.
5. Smażyć na oleju na złoty kolor.
udka kurczaka |
4
|
sól, pieprz |
|
marchewka |
|
pietruszka |
|
kawałek selera |
|
kawałek pora |
|
jajko |
2 szt.
|
maka ziemniaczan |
3 łyżki
|
ząbki czosnku |
4 sztuki
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: