Grilowana Golonka w piwie

Grilowana Golonka w piwie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • golonka

    1 kg
  • czosnek

    1 ząbek
  • bulion wołowy

    1 szt
  • bulion drobiowy

    1 szt
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    1 łyżeczka
  • piwo

    1 szt
  • liść laurowy

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Golonkę ugotować w wodzie z dodatkiem czosnku, liścia laurowego, bulionu wołowego i bulionu drobiowego i vegety. Kiedy golonka przestygnie należy usunąć z niej kość. Mięso pokroić na małe porcje i piec na grillu, polewając co pewien czas piwem. Skórę na golące naciąć będzie smaczniejsza, chrupiąca skórka.
Podawać musztardą lub chrzanem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kate131

27.10.2012 08:19
ja nie jadam, ale to rarytas dla niektorych

iwona332

21.02.2011 09:04
super

Kopiko1983

17.02.2011 20:53
Mój brat będzie zachwycony!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat