Piernik tani

Piernik tani

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąki

    50 dkg
  • mleka

    1 szkl.
  • cukru

    1 szkl.
  • miodu sztucznego

    1 szkl.
  • margaryny

    10 dkg
  • jajka

    3
  • sody oczyszczonej

    1 łyżeczka
  • przyprawa do piernika

    1 porcja
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukier z miodem rozpuścić. Margaryne rozetrzeć. Do margaryny dodać rozpuszczony cukier, mleko, jaja, przyprawę, sode oczyszczoną, a na końcu mąkę i wszytsko dobrze utrzeć. Ciasto powinno mieć konsystencję bardzo gęstej śmietany. Wyłożyć do wysmarowanej tluszczem i wyłożonej natłuszczonym papierem blachy i piec ok. 60 min

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Damian19

27.03.2011 17:21
komentarz tani, ale strawny

Krzysztof42

24.03.2011 15:11
tani ale smaczny

iwona332

19.09.2010 00:04
super

christopher1

16.09.2010 21:40
nie na 5 tylko na 5+

Katarzyna/kate1980

11.05.2010 17:57
przepis na 5

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat