makrela z ryzem

makrela z ryzem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jogurt grecki

    1 1,4szkl
  • sok z cytryny

    1 1lyz
  • czosnek ząbki

    1
  • sól

    2lyz
  • kardamon

    2lyz
  • makrela wędzona

    4szt
  • cukier drobny

    2lyz
  • imbir mielony

    1 1lyz
  • papryka

    1szt
  • papryka słodka mielona

    2lyz
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

spraz kmin na patelni ,
marynata
przeluz do miksera dodaj jogurt, sok z cytryny imbir, czosnek papryke, sol, kardamon no i pieprz, utrzyj na gladka mase... uluz kawalki makreli skora do dolu na plytkim naczyniu zaroodpornym , nakruj kilka razy rybe plytkimi wcieciami noza, posmaruj marynata ktora wczesniej zrobilas, i wstaw do lodowki na okolo 2h ,
wyjmij rybe , przed podaniem, rozgrzej patelnie wlej oliwe wrzuc cebule, i cukier, smaz ale mieszaj, az cebula sie zrumieni, dodaj papryke slupki i smaz jeszcze 5 minut aby zmiekla.
rozgrzej piekarnik do ok 230 stopni, skrop makrele sokiem z cytryny i oliwy piecz ok 12 minut az rybka bedzie gotowa...
podaj na talerzu na ugotowanym np. ryzu badz ziemniakach i dodaj skarmelizowana cebulke z papryka.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pawel007

27.09.2010 23:07
mniam

Katarzyna/kate1980

24.06.2010 14:28
pyszne

rosik93

23.06.2010 14:09
Świetne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat