Roladki schabowe

Roladki schabowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kotlety schabowe

    7 szt
  • jajka

    3 szt
  • śmietana gęsta kwaśna

    2 łżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

schabowe umyć,wytrzeć papierowym ręcznikiem,rozbić jak najcieniej,leciutko posolić.
Jajka rozbić,dodać śmietanę,troszkę vegety,i pieprzu(wszystko dokładnie roztrzepać,na jednolitą masę)
Koperek posiekać,na każdy rozbity kotlet,nakładać po trochu masła, i posiekanego koperku.
Zawijać ścisło roladki,najpierw boki,potem przód,następnie panierować w bułce tartej,masie jajeczno-śmietanowej ,na końcu znów w bułce tartej.
Smażyć na małym ogniu, na złoty kolor około 8-10 min,kilkakrotnie przekręcając żeby się dopiekły.(można podlać odrobinę wody i parować kilka minutek pod przykryciem) U nas się nie paruje,lubimy chrupiące roladki.
Polecam i Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat