Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowo pomarańczowe
Masę przygotować z kaszy manny ugotowanej na gęsto. Kaszę mannę wymieszać z odrobiną wody i 1 jajkiem, zalać mlekiem i 1 szkl wody, dorzucić wanilię i 1/2 szkl cukru i gotować mieszając. Kasza musi być tak gęsta żeby łyżka stała. Masło utrzeć na puch z 1/2 szkl cukru, kiedy kasza ostygnie dorzucić kaszę i ucierać dalej. Dodać kropelki aromatu pomarańczowego. Pierwsza galaretkę zrobić zgodnie z przepisem na opakowaniu i schłodzić do całkowitego zsiądnięcia. Następnie dorzucić do masy z kaszy manny i krótko miksować, żeby było widać w kaszy manny małe kawałeczki galaretki. Na ostudzone ciasto ( najlepiej napączowane herbatą)nałożyć masę z kaszy manny i galaretki i zalać drugą galaretką. Schłodzić.