Faszerowane jabłuszka

Faszerowane jabłuszka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    2 szt.
  • rodzynki

    2 dag
  • migdały

    2 dag
  • masło roztopione

    1 łyż.
  • miód

    2 łyż.
  • imbir

    po szczypcie
  • cynamon

    po szczypcie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z jabłek ścinamy czapeczki i wydrążamy środek. Rodzynki, imbir, cynamon i migdały mieszamy ze sobą dodając masło. Farszem napełniamy jabłuszka. Zawijamy w folię aluminiową i pieczemy około 30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat