WARKOCZE Z POLEDWICY WIEPRZOWEJ

WARKOCZE Z POLEDWICY WIEPRZOWEJ

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wieprzowa

    2 szt
  • przyprawa uniwersalna

    3-4 łyżki
  • pieprz do smaku

  • olej do smażenia

  • wykałaczki

    6 szt
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Do przygotowania warkoczy wybierz dwie polędwiczki wieprzowe. Sztuki mięsa powinny być równe i jak najdłuższe.
Mięso opłucz, wysusz i pokrój wzdłuż, na długie paski, które powinny mieć szerokości ok. 1cm na 1 cm. z dwóch polędwiczek powinno wyjść ok. 18 paseczków.
Paski mięsa w grubszym miejscu zepnij wykałaczką i splataj warkocze.
Przygotowane mięso układaj na rozgrzanym oleju. Piecz po 2-3 minuty z każdej strony. na koniec polej mięso płynną przyprawą magi i posyp pieprzem.
Warkocze podawaj zaraz po usmażeniu posypane drobno posiekana pietruszką. Najczęściej podaję do tego dania ziemniaki ugotowane w całości z masłem czosnkowym i sałatę z sosem winegret i drobno posiekaną czerwoną słodką papryką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat