Przepis i sposób przygotowania na: przekąska z frytkami inaczzej
W innym garnku zagotuj wodę. W czasie nagrzewania się wody umyj pozostałe warzywa. Marchewkę obierz i pokrój w grube paski. Usuń końcówki fasolki i pokrój ją na kawałki. Brokuł podziel na różyczki. Cukinię pokrój w plastry o grubości 1 cm, a następnie każdy z krążków podziel na 4 części. Gotującą się wodę posól, a następnie włóż do niej pokrojone warzywa. Gotuj wszystko na średnim ogniu przez ok. 15 min, tak aby brokuł nie stracił swojej intensywnej zielonej barwy, a warzywa nie rozgotowały się.
Zrób sos: do śmietany dodaj wyciśnięty czosnek i przypraw do smaku solą, pieprzem, szczyptą curry i oregano.
Wymieszaj ugotowane warzywa z frytkami i polej obficie sosem. Potrawa świetnie nadaje się na letnią kolację. Smacznego!