Przepis i sposób przygotowania na: Sojowy kurczak z makaronem ryżowym
Kiedy kurczak był upieczony zostawiłam go w wyłączonym piekarniku przykrywając folią aluminiową żeby nie wysychał a ja zajęłam się dodatkami. Makaron wrzuciłam do wrzącej wody na 3 min.. po czym dokładnie odcedziłam - przeczytajcie dokładnie instrukcję przygotowania Waszego makaronu ryżowego z opakowania bo różne rodzaje potrzebują innej ilości czasu aby zmięknąć!!! Marchewkę obrałam i pokroiłam w paseczki. Dymki pokroiłam w ukośne plasterki, chili (bez nasion) posiekałam. Na patelni rozgrzałam 2 łyżki oleju. Podsmażyłam na nim chili, marchewkę i dymkę - wystarczyło 2-3 min.. Dodałam makaron i całość skropiłam sosem sojowym oraz olejem sezamowym. Wymieszałam dokładnie, wyłożyłam porcje na talerze i posypałam szczypiorkiem - do każdej porcji dokładając rumiane udko.