Biszkopt z kremem borówkowym

Biszkopt z kremem borówkowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4
  • cukier

    25 dag
  • borówki

    30 dag
  • kremówka

    150 ml
  • gruszka

    5
  • galaretka

  • sok z cytryny

  • żelatyna

    2 łyżki
  • twaróg

    25 (mielony)
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z 10dag cukru. Dodać 4 łyżki wrzątku, mąkę, pianę z białek i wymieszać. Piec 30min w 180st. Zagotować 1 szklankę wody z 2-3 łyżkami cukru i łyżką soku z cytryny. Obgotować pokrojone gruszki, wyjąć. Wrzucić borówki, gotować 4min, Syropem nasączyć ciasto. Odłożyć trochę borówek, resztę zmiksować z twarogiem i 5dag cukru. Kremówkę ubić z resztą cukru, wymieszać z żelatyną rozpuszczoną we wrzątku. Ciasto posmarować kremem borówkowym, ułożyć owoce. Zalać tęzęjącą galaretką, schłodzić.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

barbara11561

20.09.2011 18:53
pyszne

Ania67

30.05.2011 22:34
pychotka

marchewka

19.05.2011 23:38
bardzo fajny przepis

iza15

25.12.2010 21:31
smakuje mi

iga2

15.12.2010 19:47
lubie,lubie

magical66

23.10.2010 13:36
ciekawe!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat