Wiewióreczka

Wiewióreczka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    2 szklanki
  • jaja

    3 szt
  • mąka

    3 szklanki
  • orzechy

    1 grubo siekane
  • jabłka

    6 szara reneta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obrać, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w grubą kostkę. Włożyć do miski, zasypać cukrem i odstawić.
Gdy puszczą sok, wbić jaja, wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą, orzechy, wymieszać.
Włożyć ciasto do natłuszczonej i wysypanej blaszki i piec około 40 min w piekarniku nagrzanym do 190 st.
SMACZNEGO!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rakow2

30.12.2011 17:33
fajna nazwa

Kate131

22.04.2011 09:03
bardzo fajny przepis

jola1512

07.04.2011 08:44
ciekawe

Krzysztof42

01.03.2011 14:59
wiewióreczki jeszcze nie jadłem

borys

03.12.2010 07:48
fajny przepis

agata1722

29.11.2010 15:42
ciekawa nazwa i przepis

Anna210

26.11.2010 16:33
brzmi ciekawie

IZABELA29

08.11.2010 10:03
fajna nazwa

Kate131

24.10.2010 09:43
super

nero

03.10.2010 07:14
ogólnie lubię słodkości chyba to zrobię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat