Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Paprykarz z wołowiną

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina
50 dag
cebula
2 sztuki
pomidory w zalewie pomidorowej
1 puszka
oliwa
4 łyżki
przyprawa uniwersalna Kucharek
wino czerwone
1 kieliszek
papryka
4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykarz z wołowiną

Wołowinę pokroić w grubą kostkę, oprószyć mąką i podsmażyć na rumiano. Cebulę i paprykę pokroić na kawałki i dołożyć do mięsa, smażyć około 3 minuty. Następnie dodać 1 puszkę rozgniecionych pomidorów razem z zalewą i przyprawić do smaku. Kiedy mięso będzie miękkie, dolać kieliszek czerwonego wina. Zagotować, posypać posiekaną zieleniną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 01.11.2012 07:52
pycha
Dorota37 18.07.2012 21:50
super
Dorota37 18.07.2012 21:50
super
IrenaM 13.03.2012 18:49
brzmi nieźle
anulka69 10.01.2012 11:50
lubię paprykarz
olkaaa 16.12.2011 07:52
lubię takie
ziutula
ziutula 27.09.2011 08:54
lubię takie mięsne warzywka
anemon 04.09.2011 07:17
Smaczne danie.
Grazyna0211 08.07.2011 09:57
bardzo smaczne
rzenia15 31.05.2011 16:46
ciekawy przepis
ela16 16.05.2011 09:41
fajne
Kuchareczekjeden 04.05.2011 14:41
smaczne
justka 16 23.10.2010 16:51
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak