Sznycle z indyka z mozzarellą

Sznycle z indyka z mozzarellą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gotowe sznycle

    4
  • puszki pomidorow

    1/2
  • sera mozzarella w zalewie

    200g
  • łyżka musztardy

    1
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso porządnie robijamy tłuczkiem moczonym w wodzie. Mięso przyprawiamy solą i pieprzem i smarujemy musztardą. Ser kroimy w grube plastry. Na każdym sznyclu układamy po jednym plastrze mozzarelli i łyżce pomidoró. Sznycle skladamy na pół, spinamy wykałaczką, panierujemy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano. Podajemy z ryzem i ugotowanymi warzywami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

cukiereczek

04.02.2012 09:57
lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat