Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pieczarki duszone

5.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki
500 g
cebula
1 szt
margaryna
1/2 kostki
masło
3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki duszone

pieczarki myjemy i oczyszczamy a następnie kroimy w drobne plasterki, do pieczarek dodajemy drobno posiekaną cebulę, całość dusimy w garnku z margaryną, dodajemy również sól i sporą ilość pieprzu aby w trakcie duszenia pieczarki nabrały smaku. Gdy uzyskamy brązowy kolor odlewamy pozostałość wody i dodajemy 3 łyżki masła dusząc jeszcze przez chwilę. Pieczarki nadają się jako dodatek do każde niemal potrawy od zwykłych kotletów po makaron i naleśniki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak