Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk w śmietanie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 2 szkl
masło 4 łyżki
gałka muszkatołowa
sól
pieprz
filet z indyka 1,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk w śmietanie

Filet posolić i odstawić w chłodne miejsce. Stopić masło i obsmażyć mięso. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 30 minut. Wyjąć mięso, a do tłuszczu w którym się piekło mięso, dodać śmietanę i gałkę muszkatołową. Polać mięso śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 26.01.2014 17:43
o jaka duża porcja, zjadłabym chyba całość sama, pyszne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak